A használt laptop vásárlása manapság meglehetősen gyakori, ellentétben azzal, amit néhány éve gondoltunk volna. Korábban azt hittük, hogy a laptopok megbízhatatlanok és rövid életűek, ezért nem volt értelme használtan vásárolni őket, mivel nem volt garancia arra, hogy tartósak. A mai forgatókönyv teljesen más: a használt laptopok garantálják az optimális teljesítményt, feltéve persze, hogy minden szükséges óvintézkedést megteszünk kiválasztásánál.

1. Miért válasszak használt laptopot?

A használt laptop választása alapvetően azt jelenti, hogy pénzt takarítasz meg a minőség és a megbízhatóság feláldozása nélkül. A vásárlás lebonyolítása és fizetése előtt elengedhetetlen alaposan megnézni a számítógépet, és ellenőrizni, hogy nem sérült-e. Az esztétikai hibáknak nincs jelentősége, de érdemes a képernyőre koncentrálni, amit a készülék bekapcsolásakor lehet észrevenni. Csak ezután ellenőrizheted, hogy van-e sérülés, és hogy a színek tiszták-e.

2. Felújított vagy használt?

Egy felújított laptop alapos vizsgálaton esett át, és minden szükséges karbantartást megkapott, így valószínűleg kevésbé lesz kitéve a meghibásodásoknak, és nem igényel sok javítást a későbbiekben. Figyelembe kell azonban venni, hogy a felújított laptopokat nem mindig olyan könnyű megtalálni, és általában valamivel magasabb árat kínálnak, mint a használt modelleknek. Nincs minőségi garancia, ha felhasználó által felújított laptopot vásárolsz, ezért mindig megbízható oldalról vásárolj.

3. Hol vásárolhatok használt laptopot?

Ha használt laptopot szeretnél vásárolni az interneten, fedezd fel a számítógépeknek szentelt részt: mindenféle márkával szembetalálod magad, köztük a leghíresebb és legmegbízhatóbb is: a Lenovótól az Asusig, az Apple-től a HP-ig, az Acertől a Dell-ig, a Toshibától a Fujitsu Siemensig mindenkinek lehetősége van megtalálni, amit keres.

4. Tippek a vásárláshoz

Ha laptopra van szükséged, és nem akarsz új modellt vásárolni, azt tanácsoljuk, hogy a használt helyett a felújított termékeket részesítsd előnyben. Mint ismeretes, a felújított számítógépek úgy karbantartottak, hogy az eredeti teljesítményt nyújtsák. A szükség esetén megjavított és a gyári teljesítményre visszaállított felújított laptopok abban különböznek a használt laptopoktól, hogy az utóbbihoz nem nyúltak hozzá.

+1. Felújított számítógépek kategóriák szerint:

Számítógépek cégeknek

A cégeknek nincs okuk folyamatosan új számítógépeket vásárolni, mivel általában irodai és egyszerű böngészési tevékenységre használják. Természetesen az építészet vagy videófeldolgozás területén tevékenykedő cégek mentesülnek e szabály alól. Nyilvánvaló, hogy ha összetett tevékenységekhez vásárolsz számítógépet, annak fejlettnek kell lennie, és több lehetőséget kell kínálnia, mint az egyszerű tevékenységekhez. Böngészésnél viszont valamivel egyszerűbb a dolog. A használt változatok jelentős megtakarítást jelentenek és több számítógép is beleférhet egy kis költségvetésbe.

Használt számítógépek összetett tevékenységekhez

A játékgépek vagy a renderelő számítógépek szintén olyan lehetőségek, amelyek nyilvánvaló okokból sikeresen megvásárolhatók használtan is. Egy ilyen számítógépnek nagyon magas az ára, ami azt jelenti, hogy spórolnia kell egy vásárláshoz. Ugyanilyen fontos szempont az is, hogy használt számítógépek vásárlásakor szuper-fejlett modelleket kaphat, amelyek az új verzió felénél is kevesebbe kerülnek.

Játék számítógépek

A szenvedélyes játékosoknak komoly problémája van a számítógép árával, ezért nagyon gyakran választanak könnyebben elérhető játéklehetőségeket. Az ok hasonló a fentihez. Sokkal kevesebbet fog költeni egy ilyen rendszerre, mint egy újra, anélkül hogy hatalmas beruházásokat kellene végrehajtania.

Számítógépek iskolába

Azok a szülők, akik számítógépet vesznek gyermekeiknek iskolai használatra, nem akarnak rá sokat költeni, főleg, hogy a kicsik hajlamosak elég hamar eltörni. Ebben a helyzetben a legjobb megoldás egy egyszerű és hatékony használt számítógép, amely segít a gyermeknek a házi feladat elkészítésében, de nem kerül sokba, és amely szükség esetén fejleszthető. A használt számítógépek tehát még a szűkös költségvetésű szülők számára is lehetőséget jelentenek.